Çelik Raf Sistemleri Cıvata ve somunlar ile montaj edilir. Çelik raf ayakları alt kısımlarına zemine temas edilen kısımlarına plastik taban dediğimiz kaydırmaz ve zeminde çizik olmasına mani olan raf pabuçları monte edilir. Raf sistemleri genel anlamda üç kategoriye ayrılmaktadır. Bunlardan ilki cıvatalı raf sistemleridir. Tablaların cıvata ile tutturulmasına bağlı oluşturulan bu sistemlerde tabla kalınlıkları 60 kg taşıyacak kadar yapılabilmektedir. Sac malzemeden yapılırlar ve ayaklardaki delikler ile raf tablaları cıvata ile birleştirilirler montaj anahtarı veya cıvata sıkma makinesi ile cıvataların sıkılması sureti ile raf montajı gerçekleştirilir.
Demirin karbon ile alaşımı sonucu meydana gelen çelik birçok sanayi ürünün üretiminde ilk sırada yer almaktadır. Raf Sistemleri Çeliğin uzun ömürlü ve sağlam olmasına bağlı olarak çelik raf sistemleri geliştirilmiştir. Ağır yüklerin depolanması faaliyetlerinde mukavemeti dolayısıyla çelik en çok tercih edilen malzemedir. Boya işlemine girmeden önce muhakkak yağlama işleminden geçen çelik, bu işlem ile paslanma tehlikesinden korunmaktadır. Yağlama sonrası yapılan boya işlemi ile çeliğin paslanma riski ortadan kaldırılmaktadır. Paslanma çeliği çürütüp ömrünü kısalttığı gibi aynı zamanda depolanan ürünlerin de çürümesine neden olduğu için alıcılar çeliğin paslanmaz olmasına ve temiz bir şekilde kalmasına büyük önem vermektedirler. Standart olarak gri renkte olan çelik boya işleminden sonra farklı renklere dönüşebilmektedir.
Üretilen mallar müşterilere gönderilmeden önce belli bir süreliğine depolarda saklanırlar ve bekleme süreleri de 24 saatten fazladır. Bekleme süreleri ne kadar uzun olursa olsun sevk esnasında depolanan ürünlerin tertipli bir şekilde yüklenmesi gereklidir. Depolarda ürünlerin yerleştirilmesi gelişi güzel olmamakta, sevk edilecek ürünlerin sevk tarihine göre sistemli bir biçimde depolama yapılmaktadır. Gelişen depo raf sistemleri depoların kullanım alanlarındaki bu özelliğe bağlı olarak tasarlanmakta ve üretilen modeller ihtiyacı karşılayacak biçimde üretilmektedirler. Tabi bir de yük durumu söz konusu olup saklanacak malzeme ve yüklerin ağırlığına göre depo raf sistemleri geliştirilmektedir. 100 kg’ kadar olan ürünler için ayrı, 350 kg’ kadar olanlar için ayrı ve 1000-2000 kg arasındakiler için ayrı raf sistemleri geliştirilmiştir.
Kullanılması planlanan raf sistemleri için görüşme sağladığınız raf firmasına mutlaka yaptırmak istenilen raf sistemleri özelliklerini raf başına taşıması istenilen kg miktarını derinlik genişlik ve raf ayak yüksekliklerini bildiriniz. Bu sayede çok daha çabuk ve çok daha hızlı ve doğru raf sistemi üzerine bilgi almış olursunuz.
Genellikle çelik raf sistemleri arşiv dosya ve klasör saklamak için kullanılır. Arşiv rafı olarak çelik raf sistemi tercih edilmesinin başlıca sebepleri raf başına taşıma kapasitelerinin arşiv dosya ve klasör ağırlıklarına uygunluk göstermesidir. Ayrıca fiyat bakımından çelik raf sistemleri bu alanda kullanılan en ekonomik raf sistemi olarak bilinir.
Genelde banka arşivleri resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra özel sektörde sıklıkla tercih edilmektedir. En çok arşiv rafı kullanan sektörler başlıca noterler hastane arşivleri belediye ve resmi kayıt tutan tüm kurumlar muhasebe ve mali müşavirler tapu ve imar bölge müdürlükleri emniyet binaları konsolosluk arşiv bölümleri sıklıkla çelik arşiv rafı ve metal klasör rafı kullanmaktadır. Dosya raf sistemleri sadece çelik raf sistemleri olarak sınırlı değildir bunların yanı sıra ayrıca kompak raf sistemi olarak bilinen raylar üzerinde hareketli ve kilit sistemine sahip kompak arşiv dolapları üretilmektedir. Compact dolap sistemleri genellikle arşiv alanları kısıtlı ölçüde olan ve yüksek miktarda dosya saklamaya ihtiyaç duyulan bölümlerde tercih edilir. Fakat compact dolap sistemleri açık raf sistemi olarak adlandırılan çelik raf sistemlerine oranla bir hayli pahalı maliyet oluşturmaktadır. Maliyet olarak yüksek rakam tutan bu ürün genellikle değerli evrak saklamada tercih edilmektedir.
Web : www.rafsor.com Mail: info@rafsor.com Tel: 0212 243 74 73