Çelik raf Sistemleri, Arşiv Rafı, Depo Raf Sistemleri, Dosya Ve Klasör raf Sistemleri Metal Raf İmalatı Yapan Firmamız 1999 Yılından Günümüze Kadar Sektörün Önde Gelen Kuruluşları İçinde Bulunmaktadır, Raf Sistemleri Kullanım Alanları Ve Uygulamaları Anlatılmıştır.
Çelik Raf Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
Genellikle Resmi Kurum Arşiv Odaları Noter Arşiv Bölümleri Dosya Ve Klasörlerin Uzun Süre Saklanması Gereken Kuruluşlarda Banka Arşiv Tapu Ve Kadastro Gibi Yoğun Evrak Trafiği Olan Kurumlarda Dosyaların Muntazam Sıralı Ve İşlem Tarihine Göre Çelik Raf Sistemleri Numaralandırma İşlemi Tarih Sıralaması İle Uygulanması Halinde Aranan Evrakların Kolaylıkla Bulunabilmesine İmkan Ve Olanak sağlar. Ayrıca Metal Raf Sistemleri Dolap Gibi Kapalı Olmadığından Dolayı Dosya Ve Klasörlerin Hava Almasına İmkan Sunar Bu Sebepten Dolayı Kapalı Arşiv Odalarında Bile Olsa Dosya Ve Klasörlerin Havasızlıktan Çürüme Koku Yapma Rutubet Barındırma Olasılıklarına İmkan Vermez Ve Sıkça Dosya Ve Evrak Saklamada Tercih Edilmektedir.
Neden Çelik Raf Kullanılmalı?
Genel olarak bütün sektörlerde ve iş alanlarında depo,arşiv kiler ve bunun gibi alanlara ihtiyaç duyulur. Bu noktada kullanılmayan ofis gereçlerini düzenli ve istifli bir şekilde minimum yer kaybı ile maksimum tavan yüksekliği kullanılarak ofisinizde kalabalık yapan ve ayağınıza takılan bütün araç ve gereçleri Çelik Raf Sistemi kullanarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. günümüzde istanbul genelinde ofis ve iş yerlerinde metrekare birim fiyatları hayli yüksek olmasından dolayı yayvan bir düzen kurulamamaktadır bundan dolayı metal depo rafı kullanarak küçük metrekarelerde yüksek irtifada maksimum eşya dosya ve klasör saklama imkanı sunan raf sistemleri tercih edilmelidir.
Raf Sistemleri Çelik Raf Nasıl Kurulmalı?
çelik raf sistemi montajına başlamadan önce mutlaka gerekli montaj malzemelerinin yanınızda olduğunu kontrol edin.
gerekli olan malzemeler çelik raf profilleri çelik raf tablaları ve son olarak çelik raf cıvata ve somunları.
öncelikle çelik raf profillerine monte edilecek raf aralıkları metre ile ölçerek keçeli bir kalem ile işaretleme yapılabilir, bu sayede çelik raf sıralamasını karıştırmadan sırası ile monte edilebilir,
çelik raf tablaları dört kenarına delikli raf profilleri cıvata ve somunlar ile tutturularak.montaj anahtarı yada bir pense yardımı ile cıvataların iyice sıkılması gereklidir. bu işlemi yaparken çelik raf ünitesinin yatık konumda olması gereklidir. önce çelik rafınızın üst kısımda kalan cıvatalarını kuvvetlice sıkın dağa sonra raf ünitesini takla attırmak sureti ile çevirin tekrar aynı işlemi yaparak raf cıvata ve somunlarını iyice sıkın.metal raf zemin ile temas eden kısımlarına mutlaka plastik pabuçlar monte ediniz bu sayede zemin malzemeniz çizilmez ve raf ayaklarının yerden teması kesilerek olası bir su teması engellenerek raf ayaklarında paslanma ve deformasyona karşı önlem almış olursunuz. kurulumu biten çelik raf modülünü kullanılacak alanda mutlaka dübel ve vida kullanarak duvara montaj işlemi yapılmalıdır.